Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


start

Wiki-Hobbybrouwen.nl

Deze wiki is nog volop in opbouw.

De wiki-pagina die behoort bij het Forum Hobbybrouwen.nl

Op het forum van de site Hobbybrouwen.nl wordt al jarenlang gediscussieerd over tal van zaken die betrekking hebben op een fascinerende hobby: het zelf brouwen van bier. Heel veel discussies zijn er gevoerd en tal van inzichten hebben de revue gepasseerd. Het doel van deze wiki is geïnteresseerden wegwijs te maken in de grote verscheidenheid in informatie. Het is niet de bedoeling uitgebreide discussies aan te gaan, daarvoor is het forum beschikbaar.

Regels

Voor wat betreft het schrijven van artikelen gelden op deze wiki dezelfde regels als bij Wikipedia. Iedereen die zich geroepen voelt om een artikel te schrijven of een tekst aan te vullen dan wel te verbeteren wordt dringend verzocht de regels door te nemen.

Inhoud pagina's

Als houvast voor deze wiki wordt hier een opsomming gegeven van de artikelen (die bijna allemaal nog geschreven moeten worden). Meld je aan als je mee wilt schrijven. Alle hulp is welkom.

Voor de beginnende brouwer

Ingrediënten

Werkwijze

 1. Maischen
 2. Beslagfilteren
 3. Hop toevoegen
 4. Filteren gekookt wort
 5. Koelen wort
 6. Beluchten wort
 7. Hoofdgisting
 8. Bottelen
 9. Rijpen

Brouwapparatuur

 1. Brouwketel
 2. Brander
 3. Herms/Rims
 4. Beslagfilter
 5. Filter gekookt wort
 6. Koeler
 7. Mandfles
 8. bottelapparatuur
 9. Hydrometer

Overige

This website uses cookies for visitor traffic analysis. By using the website, you agree with storing the cookies on your computer.More information
start.txt · Laatst gewijzigd: 2019/09/06 12:00 (Externe bewerking)